Posted by: f4chru | January 26, 2012

Ayahanda

Dari tetes keringatnya
Kita bertahan hidup didunia
Dari tatapan kasih sayangnya
Kita menjadi seorang manusia

Tanpa banyak pengakuan ia bekerja
Dan selalu ikhlas ia berusaha
Demi masa depan kita
Dan kelanjutan hidup keluarga

Walau tanggung jawab dunia dan akhirat dipundaknya
Senyum tetap mengambang dari wajahnya
Ya Allah lindungilah ayahanda
Beri kami kemampuan untuk membahagiakannya

By: Ryan Wahyu Fachrullah

Posted by: f4chru | January 7, 2012

Mobile Photography

Assalamu’alaikum

Photography now once again become popular (or maybe just for me hehe). Dunia fotografi memang menarik apalagi saat ini sudah banyak tools dan varian-varian media yang digunakan sebagai wadah para pecandu fotografi. Jika melihat lebih jauh, dahulu sebuah hasil jepretan menarik sepertinya hanya bisa dilakukan melalui sebuah kamera SLR (Single Lens Reflex) ataupun DSLR (Digital Single Lens Reflex), maka seiring berkembangnya teknologi nowadays sebuah pocket camera pun bisa memiliki kemampuan setara dengan sebuah camera SLR.

And…tidak hanya sampai disitu, dunia fotografi pun sekarang berkembang merambah ke ranah (sfx:aiiss bahasanya) fotografi menggunakan kamera HP atau kerennya Mobile Photography (sfx:aseekkk). Coba saja kita lihat bagaimana mumpuninya sebuah perangkat telepon genggam sekarang mendapatkan hasil jepretan-jepretan maut (sfx:wooohhh). Bagaimana tidak vendor-vendor lensa semacam carl-zeis (bener ga tulisannya?) pun tidak segan membenamkan produknya di gadget-gadget modern.

Dalam sebuah gadget sekarang kita dapat menjumpai kemampuan camera hingga 12 Megapixel brow (sfx:amaziingg). Keunggulan lain terletak pada aplikasi2 pendukung hobi tersebut. Sebut saja Instagram yang populer di IPhone yang mana menurut statistik mayoritas hasil upload foto di FLickr adalah hasil jepretan IPhone. Memang tidak dapat dipungkiri untuk penggiat fotografi professional mutlak camera SLR ataupun DSLR dibutuhkan seperti contohnya untuk shutter speed, shutter lag, dll sejauh ini masih unggul camera SLR/DSLR kemana-mana.

So, let see our need, kalau memang kita butuh just sekedar having fun (apalagi kalo kayak ane yang kantongya cekak) mari kita explore Mobile dan Pocket Photography n hey guys its easier to take an extreme angle with Mobile camera, tapi kalau kita memang ingin terjun ke dunia fotografi professional then get yourself a SRL/DSLR camera. Sesuai pepatah lama mengatakan the most important things is “The Man Behind The Gun” (sfx:hehehe)….so…Be Wise 🙂

Wassalamu’alaikum

nb: check out My gallery

Posted by: f4chru | November 3, 2011

Steve Jobs [My Opnion]

RIP Steve

Assalamu’alaikum

Agak telat nih brader, udah hampir sebulan sejak dipanggilnya Steve Jobs oleh sang Khalik baru opini ini saya buat. Memang orang-orang hebat akan lebih muncul auranya dan dikenang setelah mereka meninggalkan dunia fana ini (*tsaaahhhh).

Steve Jobs, beliau salah satu tokoh yang saya kagumi di dunia IT. Mengutip dari artikel di detikinet yang berjudul Quo Vadis Steve Jobs: The Creator of Values saya sangat setuju bahwa Steve Jobs tidak hanya seorang creator atau innovator biasa tapi dia bisa memberikan values lebih atas apa yang telah ia kreasikan.

Bukan tanpa alasan Steve Jobs dilabeli “The Creator of Values”, beliau adalah seorang trend setter sejati yang berpendirian teguh dan tidak terpengaruh oleh trend-trend yang ada. Beliau juga bukan seseorang yang haus akan kekuasaan, karena dia hanya melakukan hal yang ia cintai yaitu bergelut dengan seni dan teknologi di dunia IT.

Kita bisa melihat bagaimana sebuah popularitas bukan menjadi sebuah hal yang di prioritaskan untuk dicari tetapi popularitas dapat dia jadikan sebuah alat untuk mencapai sukses dari hasil-hasil kreasinya yang seakan tidak ada klimaks dari kesuksesan hasil kreasi tersebut sejauh masih ada yang namanya Steve Jobs.
Steve juga mematahkan anggapan mengenai Price is Everything, saya sering menganalogikan product yang saya jual kepada customer saya dengan bagaimana product-product Apple tidak pernah ciut bersaing dengan product-product yang mengandalkan harga murah untuk mencapai penjualan yang wah. Itu karena product hasil kreasi steve memiliki values dan steve mampu menyuntikkan mindset yang full of values kepada otak-otak kita, and it’s work dude.

But still, tidak ada manusia yang luput dari kekurangan pun demikian dengan seorang Steve Jobs namun begitulah bila seseorang sudah disebut sebagai The Creator of values, kekurangannya telah tertutupi oleh “values-values” yang dia ciptakan.

Last but not least, he’s still a hero of technology, he’s a father of innovation, he’s the true technology trend setter, and he’s a creator of values.

Rest In Peace Steve

Wassalamu’alaikum

Posted by: f4chru | October 28, 2011

Anya

Assalamu’alaikum

It’s been too damn long since my last post (2009 brader). As I remembered at that time I’m just a single lonely man who did every single things alone (this way too make it dramatic).

And now I’m a happy married man……here on 2011 I’m not just having a super-duper wife but also a gorgeous little angel as my daughter.

Here for the declaration of my reviving post, I introduce you my beautiful little girl….”Sakina Rahmania Maryam” or can be called as fabulous Anya…

With this reviving post hope I can write some good post again and Anya will become a smart, sholehah, beautiful, humble, and any other good things now and forever….amiiinnn (it’s not related anyways hehe).

Stay tune and

Wassalamu’alaikum

Posted by: f4chru | November 6, 2009

Paperless Fax (Go Green with paperless environment)

Assalamu’alaikum

Global warming, climate crisis, etc nowadays those jargons become trending topics almost everywhere. It all because those issues was related with our planet where we lived. Did you know guys that our planet is in danger?

Since know I work for one of document solution company, here I want to share something that could help us to save our world. It’s about paperless environment especially for office activity.

Every company in this world must have and need of something which we usually called document. Since my granpa and granma born, document always related with paper. And you know that condition was run for almost a hundred years. How many trees that we need to produce paper? How much amount of paper in our landfills?

The paperless environment is minimizing amounts of paper and converts all forms of documentation into digital format. Paperless environment especially in the office will have some advantages such as [http://www.supergreenme.com/go-green-environment-eco:Go-Green—Create-a-Paperless-Office]:

    The paperless office saves businesses money by improving productivity and reducing paper and storage costs, as well as the costs of printing, mailing, and shipping.
    The paperless office needs less physical storage space for files.
    The paperless office reduces negative impact on the environment by reducing the amount of paper in landfills and using fewer trees to produce paper.
    The paperless office allows access to documents and databases from locations other than the main business locale.
    The paperless office speeds up access to documents, data, and electronic billing and bill paying.

So here the fact that paperless environment for office will produces productivity gains, costs savings, space saving, ease in sharing information, and a reduced impact on the environment.

Paperless Fax

One of office activity that have closed related with paper is faxing activity. Fax is Telecommunications technology used to transfer copies (facsimiles) of documents, especially using affordable devices operating over the telephone network. Fax, a modern way to transmit document via phone line was become popular because it save time, effort, and cost. But still it doesn’t save paper anyway:). Here the traditional fax work.
fax
So then how do we do paperless activity on our Faxing environment? We can become the pioneer for this paperless faxing environment.

Here is the solution:

Fax Sender

First as the Fax sender we can implement a technology called PC faxing. PC faxing is a technology where we can send our softcopy document to Fax receiver directly from our PC.

Here the illustration for conventional outgoing faxing behavior
outgoing conventional
Here we produce a paper (via softcopy printing) which usually ended up with paper disposal (here we go we waste our paper). Just imagine when we need to fax at least 20 documents per day, how many papers that wasted? 🙂

By using PC faxing, we can cut the printing and transfer procedure. See the illustration below:
outgoing pcfaxing
Can you see it simple, fast, and save paper. 🙂

Fax Receiver

Not only outgoing Fax that we can convert into paperless environment, we can also do that behavior as a fax receiver. Usually the conventional fax receiver will do just like shown below illustration:
receive conventional
Again all of that scheme will ended up with disposal and again our papers are wasted which mean our trees are wasted.

For receiving fax it will be little bit advance solution to make it into paperless environment. Nowadays technology give us possibility to convert fax output into softcopy result and later on that softcopy result can be redirected or redistributed on another format such as email, share folder, etc. SO we can see that advance technology we can create such an amazing paperless environment in receiving fax. When we did little bit more effort, we also can do time saving for fax document distribution also we won’t see any paper produced (especially when it need to be printed).

From that explanation we could see that to save our world is easy. Not only Batman, Spiderman, Superman, and any others superhero could do but also us :). “So what are we waiting for, with the wise technology choices and smart plan we can create world become a better place to live”.

Wassalam 🙂

Written by: Ryan Wahyu Fachrullah
Powered By: Astragraphia, Fuji Xerox, Xerox

nb: if you need a complete paperless solution you can contact me 🙂

http://www.documentsolution.com
http://www.astragraphia.co.id

Older Posts »

Categories